DARBLUE
+385 98 1663 880

O nama

DAR BLUE d.o.o.

DAR BLUE je osnovan 2011. godine od strane iskusnih proizvođača borovnice iz Hrvatske i Poljske s ciljem snabdijevanja globalnih kupaca svježom borovnicom najviše kvalitete. Kako bi postigli taj cilj, na tržište tijekom sezone plasiramo borovnicu sa vlastite plantaže u Čazmi, a nakon sezone uvoznu borovnicu naših poslovnih partnera. Plantaža u Čazmi je jedan od najmodernijih i tehnološki najnaprednijih poljoprivrednih poduhvata u regiji, djelomično sufinancirana pretpristupnim programom Europske unije – IPARD-om te M 4.1.1. Fonda za ruralni razvoj Europske unije.

NAŠE BOROVNICE

UZGOJ

Sadnice borovnica uzgajamo u posebnim vrečama, proizvodnja je pod stalnim nadzorom i kontrolom te je u potpunosti zaštićena sustavom za zaštitu od kiše i tuče, anti-frost uređajima.

TEHNOLOGIJA

U odnosu na konvencionalnu proizvodnju naša tehnologija pomoću koje pratimo i kontroliramo sve proizvodne faktore omogućuje nam željene rezultate i proizvodnju svježe borovnice izrazite kvalitete. Uzgajamo više od 80000 sadnica na 12 ha površine.

PLANTAŽA

Plantaža je opremljena i state-of-the-art distribucijskim centrom sa hladnjačama i pakirnicom. Sorte borovnica koje uzgajamo pažljivo su odabrane u odnosu na potrebe naših kupaca, većinom su to rane sorte kako bi ponudili visokokvalitetnu svježu borovnicu počevši sa lipnjom.

BIO

Agata Małkiewicz

predsjednica uprave

Agata potječe iz obitelji koja se godinama bavi uzgojem borovnica te posjeduje veliko iskustvo u poslovanju sa borovnicama, naročito u području marketinga te prodaje i nabave. Ona je također i direktor prodaje u grupi proizvođača “Polskie Jagody”, vodećem proizvođaču borovnice u Poljskoj sa tržištem u Europi, Aziji i Južnoj Americi.

Jan Karwowski

član uprave

Jan je, zajedno sa suprugom Hannom, jedan od začetnika plantažnog uzgoja borovnice u Poljskoj. Trenutačno je vlasnik i suvlasnik plantaža borovnica sa ukupnom prizvodnjom na 190 hektara. Suosnivač je i bivši potpredsjednik Udruge poljskih uzgajivača borovnice, autor je brojnih članaka i publikacija o uzgoju borovnica.

Tomica Kutnjak

Član uprave

Tomica je vlasnik i osnivač jedne od prvih plantaža borovnica u Hrvatskoj posađene 2003. godine. Od 2007. svoje borovnice uspješno plasira na tržište.
Isto tako, suvlasnik je tvrtke Dar Blue u Čazmi, u kojoj je član uprave i direktor prodaje.

Alejandra Tarud-Karwowska

članica uprave

Alejandra je psihologinja po struci sa 13-godišnjim iskustvom u ljudskim resursima naročito u području energetike, poljoprivredne i kemijske industrije. Sa radnim iskustvom u Europi, Latinskoj Americi i Sjedinjenim američkim državama, u tvrtki DAR BLUE usmjerena je na marketing, brendiranje te tržišno pozicioniranje.

Nikola Kutnjak

Izvršni direktor

Od 2003. Nikola je uključen u proizvodnju borovnica u Hrvatskoj. U 2012., zajedno sa bratom Tomicom, upoznali su partnere iz Poljske, ujedinili snage te zajedno osnovali Dar Blue.
Od 2013. Nikola obnaša funkciju izvršnog direktora u tvrtki Dar Blue, upravlja i kontrolira aktivnostima na plantaži te svakodnevno sudjeluje u razvoju tvrtke zajedno sa ostalim suvlasnicima i partnerima.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga

Advertising

Analytics

Other