DARBLUE
+385 98 1663 880

Dobrobiti za zdravlje

IMUNITET

Borovnice sadrže jednu od najviših količina antioksidansa od svog voća uopće. Konzumacija borovnica podupire imunološki sustav i pomaže tijelu u borbi protiv infekcija i bolesti.

SRCE

Zahvaljujući visokoj koncentraciji fitoestrogena i dijetalnih vlakana u odnosu na drugo voće, konzumacija borovnica djeluje vrlo preventivno na brojne bolesti srce na način da smanjuju štetan LDL kolesterol, a povisuju koristan HDL kolesterol u krvi.

MOZAK

Antocijanin, vitamini A, B, C i E, cink, kalij, natrij, mangan i selen sadržani u borovnicama mogu usporiti ili, kao što je pokazano nekim istraživanjima, čak i obrnuti proces starenja mozga omogućavajući nam dugotrajnije uživanje u izvrsnom pamćenju.

PROBAVNI SUSTAV

Dijetalna vlakna sadržana u sitnim sjemenkama u borovnicama imaju vrlo pozitivan učinak na funkcioniranje probavnog sustava.

MRŠAVLJENJE

Nedavna istraživanja američkih znanstvenika pokazala su da borovnice mogu pomoći u smanjenju prekomjerne težine.

MOKRAĆNI SUSTAV

Borovnice održavaju i potpomažu odgovarajuće funkcioniranje mokraćnog sustava ispiranjem nakupljenih bakterija iz tijela sprečavajući različite infekcije.

VID

Borovnice su bogate spojevima poznatih kao antocijanini koji usporavaju gubitak vida i mogu zaštititi od mnogih problema povezanih sa vidom.

PROTIV STARENJA

Zbog visokog sadržaja antocijanina i dijetalnih vlakana borovnice usporavaju starenje tijela neutralizirajući djelovanje slobodnih radikala.

STANJE DUHA

Konzumacija borovnica pomaže nam ostati u formi i osjećati se bolje u cjelini.

PREVENCIJA KARCINOMA

Visok sadržaj antioksidansa i antocijanina čini borovnice važnima ne samo u prevenciji karcinoma, već i korisnom  komponentom prilikom liječenja različitih vrsta karcinoma.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga

Advertising

Analytics

Other